Extra energiecoaches voor energiebox 

Extra energiecoaches voor Energiebox

Energiebox had behoefte aan extra kapitaal om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dan met name 50 plussers, op te leiden tot energiecoach. Zo kunnen ze snel inspelen op het groeiend aantal opdrachten vanuit diverse gemeentes en zijn de energiecoaches direct inzetbaar. Daarnaast was er behoefte aan extra werkkapitaal door de stijgende omzet. Kortom genoeg kansen om de impact te vergroten. Maar daarvoor moest dus wel vooraf worden geïnvesteerd.

Een financiering vraag je niet elke dag aan!

Directeur van Energiebox, Bas Bunnik, had al contact met een aantal fondsen voor financiering. Hoewel Bas een financiële achtergrond heeft, is hij natuurlijk niet dagelijks bezig met financieringsaanvragen. Hij heeft Bankkraft daarom ingeschakeld voor ondersteuning bij de verdere uitwerking van de financieringsaanvraag en de financiële prognoses.

financiering door twee fondsen

Mede door de juiste inhoud van de financieringsaanvraag, het vaststellen van de financieringsbehoefte en het maken van de benodigde financiële overzichten heeft Energiebox de financiering rond gekregen. Van Start Foundation en het Sociaal Innovatie Fonds is financiering ontvangen en inmiddels worden de eerste nieuwe energiecoaches opgeleid!

Energiebox

Bankkraft heeft een volledig, overzichtelijk en schaalbaar financieel model gebouwd op basis van de aangeleverde prognoses. Dit gaf Energiebox en de beoogde financiers inzicht in de winst- en verliesrekening, kasstroom, financiële ratio’s en balans voor de komende 5 jaar.

Energiebox kan Bankkraft van harte aanbevelen aan andere sociale ondernemingen die bezig zijn met een aanvraag voor financiering, of om een andere reden behoefte hebben aan financieel advies. Roy heeft verstand van zaken, maar heeft ook oog voor de specifieke sociale aspecten van een sociale onderneming.

Over energiebox

Energiebox is een sociale onderneming, opgericht door Milieuadviesbureau JMA. Ze lopen voorop in het leveren van duurzaam en onafhankelijk energieadvies aan bewoners. Ze groeien hard en zijn actief in 24 gemeenten in Nederland. Als maatschappelijke organisatie creëert Energiebox werkgelegenheid voor mensen die elders geen baan kunnen vinden. Ze leiden werkzoekenden op tot volwaardige energiecoaches en fixers, die huishoudens helpen om te besparen op hun energierekening. Hun sociale hart gaat in het bijzonder uit naar gezinnen die te maken hebben met energiearmoede. Kijk voor meer informatie op de website.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?


>