financiele rust in 3 stappen

1. Overzicht
2. Inzicht
3. Bijsturing

Om ook op lange termijn impact te blijven maken, moet je bedrijf financieel gezond zijn en blijven. Je wilt geen stress hebben van je financiële situatie. Zorg dus dat je grip hebt op je geld en realiseer je sociale en circulaire ambities.

bankkraft vindt cijfers wel leuk

Cijfers zijn voor veel ondernemers complex en niet het leukste om mee bezig te zijn. Daarom besteden ze dit uit aan een boekhouder of accountant. Zij kijken meestal alleen maar terug. Want dat is nodig voor het opstellen van jaarcijfers en belastingaangiften. En vaak gebeurt dit ook nog eens maanden na de betreffende periode. Maar actueel inzicht en vooruitkijken, levert jou als ondernemer veel meer op:  je weet hoe het nu echt gaat met je bedrijf. Zodat je rust hebt en weet welke investeringen je kunt doen om meer impact te maken. Of simpelweg weet dat je alle rekeningen kunt blijven betalen.  

klanten vertellen

profile-pic
Lucas Hullegie BOXO

De samenwerking met Roy bevalt ons goed, zijn nuchtere blik op financiën en ervaring past goed bij ons om grip te houden op onze financiën.

profile-pic
Bas Bunnik Energiebox

Energiebox kan Bankkraft van harte aanbevelen aan andere sociale ondernemingen die bezig zijn met een aanvraag voor financiering, of om een andere reden behoefte hebben aan financieel advies. Roy heeft verstand van zaken, maar heeft ook oog voor de specifieke sociale aspecten van een sociale onderneming.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?


Je eigen controller wanneer jij hem nodig hebt

grip op je geld

Je weet precies hoeveel geld er binnen komt en er uit gaat.  Dat geeft rust!

neem onderbouwde besluiten

Opschalen? Extra medewerkers aannemen? Of juist noodzakelijk snijden in de kosten? Je doet dit nu op basis van harde cijfers en je weet wat het gaat opleveren.

stakeholders blij

Je kunt stakeholders (bijvoorbeeld raad van toezicht of financiers) eenvoudig inzage geven in je financiële performance en verwachtingen.

 hOE het Werkt 

Stap voor stap

1.

Overzicht

Voor overzicht zijn meetbare cijfers nodig. Jij weet wat je kunt en wat je wil. Met jouw input vertalen we deze ambities naar resultaat- en liquiditeitsprognoses.

2.

inzicht 

De gerealiseerde cijfers leggen we periodiek  naast de prognoses.  Dit doen we met geavanceerde software en een real-time koppeling met je boekhoudpakket. Jij hebt direct inzicht in wat er anders loopt. Geen verrassingen achteraf dus.

3.

bijsturing

In een goed gesprek bespreken we per maand of kwartaal de cijfers en kijken we vooruit. In de praktijk lopen dingen vaak anders maar je hebt het stuur nu zelf in handen. Op welke manier stuur je bij?


Investor ready

Als je groeiplannen hebt en hiervoor aan financiering denkt, helpt het je om 'investor ready' te worden.  Je bouwt track record op in het halen van je prognoses, bent in control en je berekent eenvoudig hoeveel extern kapitaal je nodig hebt. Meer informatie over financieren vind je hier.

Wie ben jij?

  • Een ondernemer die een kleine of grote bijdrage wil leveren aan de nieuwe economie.
  • Je bedrijf is (nog) te klein voor een eigen controller.
  • Je staat open voor feedback die je verder brengt.
  • Je wilt graag dingen doen waar je energie van krijgt en de cijfers aan een expert overlaten.

Telefonisch overleggen over jouw situatie?


Doet Bankkraft ook de administratie?

Nee, de administratie hou je zelf bij of dit besteed je uit aan een administratiekantoor of accountant.

 

Hoef ik verder niks meer zelf te doen?

Het is belangrijk dat je zorgt dat je administratie is bijgewerkt: zonder goede input ook geen goed output!

 

Wat kost het?

Er is een startbedrag voor het opstellen van de prognoses en inrichten van dashboards op maat. Daarna een vast bedrag per maand. De bedragen hangen af van de complexiteit van de administratie en je bedrijf.

 

Regelt bankkraft ook financiering?

Jazeker, klik hier voor meer informatie.

 
>